22 550 4 554
ul. Augustówka 9
Warszawa
Zaznacz stronę

Krem z pomidorów ze świeżą bazylią

 

Zupy kremy to prosty i szybki sposób na podanie klasycznej zupy w zupełnie innym wydaniu. Takie podanie nadaje daniu zupełnie innego charakteru.
Do kremowych zup, nie tylko ze względów wizualnych, idealnie posuje coś do schrupania. Groszek ptysiowy, grzanki i przeróżne nasiona (słonecznik, czarnuszka, dynia), orzechy (np. pistacje lub orzech włoski) będą przyjemnym urozmaiceniem gładkiej konsystencji kremowych zup. Grzankami i groszkiem ptysiowym dekoruje się krem gotowy do podania. Wygląda i smakuje wspaniale. Szef Kuchni poleca krem z pomidorów ze świeżą bazylią.

 

Wartości odżywcze w 100g

 100g % RWS
w porcji
Kalorie 64 10
Tłuszcz 2,8 12
Kwasy nasycone 1,2 18
Węglowodany 8,3 10
Cukry 8,0 27
Białko 0,9 5
Sód 0,31 16