22 550 4 554
ul. Augustówka 9
Warszawa
Zaznacz stronę

Ciasto migałowe dla diabetyków

 

Ciasto przyrządzane bez grama mąki pszennej. Tradycyjną mąkę zastąpiła mąka migdałowa, jest to mąka bezglutenowa o niskiej zawartości węglowodanów. Jest także bardzo pożywana.
Na 100 gramów zawiera aż 20 gramów białka. Wystarczy zjeść mały kawałek ciasta by się nim w pełni nasycić.
Ciasto jest też wyjątkowe ze względu na to, że choć jest słodkie, nie zawiera grama cukru.
Cukier został zastąpiony naturalną niekaloryczną stewią. Stewia jest rośliną o słodkich liściach. Jest rewelacyjnym zamiennikiem wszelkiego rodzaju chemicznych słodzików, gdyż jest naturalna.
Słodycz ciasto zawdzięcza także dodatkom bakalii, znajdują się tam między innymi morele, orzechy i figi.

Wartości odżywcze w 100g

 100g % RWS
w porcji
Kalorie 362 18
Tłuszcz 24 34
Kwasy nasycone 3,2 16
Węglowodany 18 7
Cukry 4,1 5
Białko 13 26
Sód 0,5 4

*  Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej