Ciasto migałowe dla diabetyków
Ciasto przyrządzane bez grama mąki pszennej. Tradycyjną mąkę zastąpiła mąka migdałowa, jest to mąka bezglutenowa o niskiej zawartości węglowodanów. Jest także bardzo pożywana.
Na 100 gramów zawiera aż 20 gramów białka. Wystarczy zjeść mały kawałek ciasta by się nim w pełni nasycić.
Ciasto jest też wyjątkowe ze względu na to, że choć jest słodkie, nie zawiera grama cukru.
Cukier został zastąpiony naturalną niekaloryczną stewią. Stewia jest rośliną o słodkich liściach. Jest rewelacyjnym zamiennikiem wszelkiego rodzaju chemicznych słodzików, gdyż jest naturalna.
Słodycz ciasto zawdzięcza także dodatkom bakalii, znajdują się tam między innymi morele, orzechy i figi.
Wartości odżywcze w 100g
100g | % RWS w porcji |
|
Kalorie | 362 | 18 |
Tłuszcz | 24 | 34 |
Kwasy nasycone | 3,2 | 16 |
Węglowodany | 18 | 7 |
Cukry | 4,1 | 5 |
Białko | 13 | 26 |
Sód | 0,5 | 4 |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
