Filet z indyka sous-vide
Kruche i delikatne mięso z indyka to idealna odmiana dla tych, którym znudziło się mięso z kurczaka. Lista zalet mięsa z indyka jest długa, jednak do najważniejszych możemy zaliczyć wysoką zawartość substancji odżywczych, takich jak niacyna, selen a także witaminy B6 i B12. Warto przy tym zaznaczyć, że mięso z indyka jest chude, dlatego łatwo je przesuszyć podczas gotowania. Naprzeciw temu problemowi wychodzi stosowana przez nas metoda sous-vide, która dzięki gotowaniu w próżni zapobiega wydostawaniu się soków z mięsa.
Dzięki niej przygotowany przez naszego kucharza filet z indyka będzie zawsze niezwykle soczysty i intensywny w smaku.
Wartości odżywcze w 100g
100g | % RWS w porcji |
|
Kalorie | 148 | 11 |
Tłuszcz | 6,5 | 14 |
Kwasy nasycone | 0,7 | 5 |
Węglowodany | 0,7 | 0 |
Cukry | 0,0 | 0 |
Białko | 21,0 | 63 |
Sód | 1,30 | 33 |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
