22 550 4 554
ul. Augustówka 9
Warszawa
Zaznacz stronę

Filet z indyka sous-vide

 

Kruche i delikatne mięso z indyka to idealna odmiana dla tych, którym znudziło się mięso z kurczaka. Lista zalet mięsa z indyka jest długa, jednak do najważniejszych możemy zaliczyć wysoką zawartość substancji odżywczych, takich jak niacyna, selen a także witaminy B6 i B12. Warto przy tym zaznaczyć, że mięso z indyka jest chude, dlatego łatwo je przesuszyć podczas gotowania. Naprzeciw temu problemowi wychodzi stosowana przez nas metoda sous-vide, która dzięki gotowaniu w próżni zapobiega wydostawaniu się soków z mięsa.
Dzięki niej przygotowany przez naszego kucharza filet z indyka będzie zawsze niezwykle soczysty i intensywny w smaku.

Wartości odżywcze w 100g

 100g % RWS
w porcji
Kalorie 148 11
Tłuszcz 6,5 14
Kwasy nasycone 0,7 5
Węglowodany 0,7 0
Cukry 0,0 0
Białko 21,0 63
Sód 1,30 33

*  Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej