Karkówka sous-vide
Karkówkę można przygotować na wiele sposobów, można ją gotować, piec, dusić, smażyć, grillować… jednak łatwo ją przeciągnąć. Przyrządzanie mięsa w wysokiej temperaturze powoduje, że mięso traci soczystość i kruchość.
Przyrządzenie karkówki metodą sous-vide daje pewność, że mięso będzie kruche i delikatne.
Karkówka to mięso do którego pasuje wiele dodatków, przeróżne warzywa i sosy.
Karkówka podana z sosem grzybowym to świetny pomysł na obiad.
Wartości odżywcze w 100g
100g | % RWS w porcji |
|
Kalorie | 274 | 25 |
Tłuszcz | 23,0 | 59 |
Kwasy nasycone | 7,7 | 69 |
Węglowodany | 0,5 | 0 |
Cukry | 0,0 | 0 |
Białko | 15,0 | 54 |
Sód | 1,10 | 33 |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
