22 550 4 554
ul. Augustówka 9
Warszawa
Zaznacz stronę

Karkówka sous-vide

 

Karkówkę można przygotować na wiele sposobów, można ją gotować, piec, dusić, smażyć, grillować… jednak łatwo ją przeciągnąć. Przyrządzanie mięsa w wysokiej temperaturze powoduje, że mięso traci soczystość i kruchość.
Przyrządzenie karkówki metodą sous-vide daje pewność, że mięso będzie kruche i delikatne.
Karkówka to mięso do którego pasuje wiele dodatków, przeróżne warzywa i sosy.
Karkówka podana z sosem grzybowym to świetny pomysł  na obiad.

 

Wartości odżywcze w 100g

 100g % RWS
w porcji
Kalorie 274 25
Tłuszcz 23,0 59
Kwasy nasycone 7,7 69
Węglowodany 0,5 0
Cukry 0,0 0
Białko 15,0 54
Sód 1,10 33

*  Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej