22 550 4 554
ul. Augustówka 9
Warszawa
Zaznacz stronę

Kotlet mielony sous-vide

 

Każdy zna klasycznego mielonego. Zmielone wieprzowe mięso z cebulką, panierowane w bułce tartej i usmażone na smalcu. Takiego mielonego znamy i lubimy.
Popularny kotlet pojawia się na naszych stołach wyjątkowo często. Z mielonym jest tak ja z bigosem – ile domów tyle przepisów. Z ziołami, pieczarkami, czosnkiem. Wieprzowina daje wiele możliwości. Klasyczny mielony kojarzy się z obiadem u mamy czy u babci, towarzyszyły mu ziemniaczki i kiszony ogórek.
Kotlet mielony przyrządzony metodą sous-vide jest delikatny i soczysty, wyjątkowe jest to że po przekrojeniu jest różowy w środku. Przepyszny.

Wartości odżywcze w 100g

 100g % RWS
w porcji
Kalorie 278 21
Tłuszcz 22,0 47
Kwasy nasycone 6,0 45
Węglowodany 9,4 5
Cukry 1,0 2
Białko 11,0 33
Sód 0,81 20

*  Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej