Krem z białych warzyw
Zupy kremy to prosty i szybki sposób na podanie klasycznej zupy w zupełnie innym wydaniu. Takie podanie nadaje daniu zupełnie innego charakteru.
Krem z białych warzyw to doskonała kompozycja warzyw oparta na kalafiorze, pietruszce, ziemniakach i selerze.
Do kremowych zup, nie tylko ze względów wizualnych, idealnie posuje coś do schrupania. Groszek ptysiowy, grzanki i przeróżne nasiona (słonecznik, czarnuszka, dynia), orzechy (np. pistacje lub orzech włoski) będą przyjemnym urozmaiceniem gładkiej konsystencji kremowych zup. Grzankami i groszkiem ptysiowym dekoruje się krem gotowy do podania. Wygląda i smakuje wspaniale.
Wartości odżywcze w 100g
100g | % RWS w porcji |
|
Kalorie | 41 | 6 |
Tłuszcz | 1,4 | 6 |
Kwasy nasycone | 0,8 | 12 |
Węglowodany | 5,3 | 6 |
Cukry | 2,3 | 8 |
Białko | 1,1 | 7 |
Sód | 0,22 | 11 |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
