22 550 4 554
ul. Augustówka 9
Warszawa
Zaznacz stronę

Krem z białych warzyw

 

Zupy kremy to prosty i szybki sposób na podanie klasycznej zupy w zupełnie innym wydaniu. Takie podanie nadaje daniu zupełnie innego charakteru.
Krem z białych warzyw to doskonała kompozycja warzyw oparta na kalafiorze, pietruszce, ziemniakach i selerze.
Do kremowych zup, nie tylko ze względów wizualnych, idealnie posuje coś do schrupania. Groszek ptysiowy, grzanki i przeróżne nasiona (słonecznik, czarnuszka, dynia), orzechy (np. pistacje lub orzech włoski) będą przyjemnym urozmaiceniem gładkiej konsystencji kremowych zup. Grzankami i groszkiem ptysiowym dekoruje się krem gotowy do podania. Wygląda i smakuje wspaniale.

 

Wartości odżywcze w 100g

 100g % RWS
w porcji
Kalorie 41 6
Tłuszcz 1,4 6
Kwasy nasycone 0,8 12
Węglowodany 5,3 6
Cukry 2,3 8
Białko 1,1 7
Sód 0,22 11

*  Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej