Krem z grzybów
Zupy kremy to prosty i szybki sposób na podanie klasycznej zupy w zupełnie innym wydaniu. Takie podanie nadaje daniu zupełnie innego charakteru.
Krem z grzybów to aromatyczna i wyjątkowa zupa na jesienne i zimowe dni. Doskonała także na świąteczny stół. Do kremowych zup, nie tylko ze względów wizualnych, idealnie posuje coś do schrupania. Groszek ptysiowy, grzanki i przeróżne nasiona (słonecznik, czarnuszka, dynia), orzechy (np. pistacje lub orzech włoski) będą przyjemnym urozmaiceniem gładkiej konsystencji kremowych zup. Grzankami i groszkiem ptysiowym dekoruje się krem gotowy do podania. Wygląda i smakuje wspaniale.
Wartości odżywcze w 100g
100g | % RWS w porcji |
|
Kalorie | 37 | 6 |
Tłuszcz | 2,6 | 11 |
Kwasy nasycone | 0,9 | 14 |
Węglowodany | 1,1 | 1 |
Cukry | 0,0 | 0 |
Białko | 1,5 | 9 |
Sód | 0,27 | 14 |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
