22 550 4 554
ul. Augustówka 9
Warszawa
Zaznacz stronę

Krem z grzybów

Zupy kremy to prosty i szybki sposób na podanie klasycznej zupy w zupełnie innym wydaniu. Takie podanie nadaje daniu zupełnie innego charakteru.
Krem z grzybów to aromatyczna i wyjątkowa zupa na jesienne i zimowe dni. Doskonała także na świąteczny stół. Do kremowych zup, nie tylko ze względów wizualnych, idealnie posuje coś do schrupania. Groszek ptysiowy, grzanki i przeróżne nasiona (słonecznik, czarnuszka, dynia), orzechy (np. pistacje lub orzech włoski) będą przyjemnym urozmaiceniem gładkiej konsystencji kremowych zup. Grzankami i groszkiem ptysiowym dekoruje się krem gotowy do podania. Wygląda i smakuje wspaniale.

 

Wartości odżywcze w 100g

 100g % RWS
w porcji
Kalorie 37 6
Tłuszcz 2,6 11
Kwasy nasycone 0,9 14
Węglowodany 1,1 1
Cukry 0,0 0
Białko 1,5 9
Sód 0,27 14

*  Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej