Krem z pomidorów ze świeżą bazylią
Zupy kremy to prosty i szybki sposób na podanie klasycznej zupy w zupełnie innym wydaniu. Takie podanie nadaje daniu zupełnie innego charakteru.
Do kremowych zup, nie tylko ze względów wizualnych, idealnie posuje coś do schrupania. Groszek ptysiowy, grzanki i przeróżne nasiona (słonecznik, czarnuszka, dynia), orzechy (np. pistacje lub orzech włoski) będą przyjemnym urozmaiceniem gładkiej konsystencji kremowych zup. Grzankami i groszkiem ptysiowym dekoruje się krem gotowy do podania. Wygląda i smakuje wspaniale. Szef Kuchni poleca krem z pomidorów ze świeżą bazylią.
Wartości odżywcze w 100g
100g | % RWS w porcji |
|
Kalorie | 64 | 10 |
Tłuszcz | 2,8 | 12 |
Kwasy nasycone | 1,2 | 18 |
Węglowodany | 8,3 | 10 |
Cukry | 8,0 | 27 |
Białko | 0,9 | 5 |
Sód | 0,31 | 16 |
