Polędwiczka wieprzowa sous-vide
Polędwiczki wieprzowe mają szerokie zastosowanie, mogą być wykorzystane do dań smażonych, pieczonych lub duszonych. To bardzo wdzięczna porcja mięsa, która nie wymaga długiej obróbki termicznej i co ciekawe jest chudsza niż pierś z kurczaka. Pasuje do niej wiele dodatków: warzywa, grzyby, owoce, sery… a co najważniejsze, jest bardzo smaczna na gorąco jak i na zimno w formie wędliny. Sprawdza się jako codzienne danie, ale też jako świąteczny obiad.
Restauracja Augustus proponuje Polędwiczkę wieprzową sous-vide z sosem grzybowym.
Wartości odżywcze w 100g
100g | % RWS w porcji |
|
Kalorie | 185 | 14 |
Tłuszcz | 11,0 | 24 |
Kwasy nasycone | 3,4 | 26 |
Węglowodany | 0,6 | 0 |
Cukry | 0,0 | 0 |
Białko | 20,0 | 60 |
Sód | 1,40 | 35 |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
