22 550 4 554
ul. Augustówka 9
Warszawa
Zaznacz stronę

Polędwiczka wieprzowa sous-vide

 

Polędwiczki wieprzowe mają szerokie zastosowanie, mogą być wykorzystane do dań smażonych, pieczonych lub duszonych. To bardzo wdzięczna porcja mięsa, która nie wymaga długiej obróbki termicznej i co ciekawe jest chudsza niż pierś z kurczaka. Pasuje do niej wiele dodatków: warzywa, grzyby, owoce, sery… a co najważniejsze, jest bardzo smaczna na gorąco jak i na zimno w formie wędliny. Sprawdza się jako codzienne danie, ale też jako świąteczny obiad.
Restauracja Augustus proponuje Polędwiczkę wieprzową sous-vide z sosem grzybowym.

Wartości odżywcze w 100g

 100g % RWS
w porcji
Kalorie 185 14
Tłuszcz 11,0 24
Kwasy nasycone 3,4 26
Węglowodany 0,6 0
Cukry 0,0 0
Białko 20,0 60
Sód 1,40 35

*  Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej