22 550 4 554
ul. Augustówka 9
Warszawa
Zaznacz stronę

Pstrąg sous-vide

 

Pstrąg jest pyszną rybą, łatwą do przygotowania. Jego mięso ma stosunkowo niewiele ości, łatwych do wyjęcia. Spośród wszystkich ryb słodkowodnych pstrąg zawiera najwięcej cennych kwasów omega-3. Zawiera też witaminę D3 oraz B12, a także selen, potas i magnez. Doskonale sprawdza się na naszych stołach.
Pstrąg to prosta i bardzo efektowna potrawa na obiad. Najczęściej rybę piecze się w całości, wcześniej nacierając ją solą i sokiem z cytryny. Następnie zawija się ją w folię aluminiową i piecze. Pstrąg najlepiej smakuje podany z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.

 

Wartości odżywcze w 100g

 100g % RWS
w porcji
Kalorie 205 10
Tłuszcz 13,0 19
Kwasy nasycone 4,8 24
Węglowodany 0,7 0
Cukry 0,0 0
Białko 21,0 42
Sód 0,90 15

*  Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej