22 550 4 554
ul. Augustówka 9
Warszawa
Zaznacz stronę

Schab sous-vide

 

Schab można przyrządzać na przeróżne sposoby. Począwszy od przekąsek takich jak galarety, wędliny z pieczonego schabu a także dania główne takie jak mięso duszone w sosie polane sosem. Jednak najczęściej schab wykorzystywany jest do przygotowywania pieczeni, podawanych z różnymi sosami, kotletów panierowanych lub saute. Często podaje się go również w formie duszonej po uprzednim podsmażeniu. Ponadto schab doskonale nadaję się do wędzenia, marynowania oraz peklowania.
Restauracja Augustus poleca delikatny i soczysty schab przyrządzony metodą sous-vide.

 

Wartości odżywcze w 100g

 100g % RWS
w porcji
Kalorie 142 11
Tłuszcz 6,0 13
Kwasy nasycone 1,4 11
Węglowodany 0,6 0
Cukry 0,0 0
Białko 21,0 63
Sód 1,3 33

*  Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej