Schab sous-vide
Schab można przyrządzać na przeróżne sposoby. Począwszy od przekąsek takich jak galarety, wędliny z pieczonego schabu a także dania główne takie jak mięso duszone w sosie polane sosem. Jednak najczęściej schab wykorzystywany jest do przygotowywania pieczeni, podawanych z różnymi sosami, kotletów panierowanych lub saute. Często podaje się go również w formie duszonej po uprzednim podsmażeniu. Ponadto schab doskonale nadaję się do wędzenia, marynowania oraz peklowania.
Restauracja Augustus poleca delikatny i soczysty schab przyrządzony metodą sous-vide.
Wartości odżywcze w 100g
100g | % RWS w porcji |
|
Kalorie | 142 | 11 |
Tłuszcz | 6,0 | 13 |
Kwasy nasycone | 1,4 | 11 |
Węglowodany | 0,6 | 0 |
Cukry | 0,0 | 0 |
Białko | 21,0 | 63 |
Sód | 1,3 | 33 |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
