22 550 4 554
ul. Augustówka 9
Warszawa
Zaznacz stronę

Stek z polędwicy wołowej z sosem pieprzowym

Delikatna, marmurkowa struktura mięsa sprawia, iż przygotowana potrawa jest miękka, soczysta i delikatna. Polędwica doskonale nadaje się do potraw smażonych, duszonych, pieczonych i z grilla. Bardzo popularna jest między innymi w kuchni amerykańskiej i francuskiej. Świetnie sprawdza się jako surowiec do dań poddawanych długotrwałemu gotowaniu. W Restauracji Augustus, stek z polędwicy przyrządzany jest metodą sous-vide, długotrwałe gotowanie próżniowe w precyzyjnie regulowanej temperaturze, poza doskonałym smakiem potrawy, zapewnia zachowanie jej wszelkich wartości odżywczych. Mięciutki w środku i chrupiący na zewnątrz stek z pewnością zachwyci bardzo wymagające podniebienia największych smakoszy.

 

Wartości odżywcze w 100g

 

 100g % RWS
w porcji
Kalorie 197 20
Tłuszcz 12 34
Kwasy nasycone 3,5 35
Węglowodany 2,7 2
Cukry 0,0 0
Białko 18 72
Sód 4,5 150