22 550 4 554
ul. Augustówka 9
Warszawa
Zaznacz stronę

Udko z kaczki sous-vide

 

Kaczka to danie, które idealnie nadaje się na wyjątkowy obiad. Ze względu na wyjątkowy smak ma wielu miłośników. Klasyczna kaczka pieczona z jabłkami, uważana jest za jedną z wizytówek polskiej kuchni, ale można dowolnie modyfikować ją, przygotowując kaczkę np. z dodatkiem borówek, czarnej porzeczki, pomarańczy, ananasa, suszonych śliwek, grzybów czy nawet mango. Pieczone lub duszone mięso kaczki jest doskonałym daniem obiadowym; po ostudzeniu i zmieleniu można je wykorzystać jako dodatek do domowych pasztetów lub farszu do pierogów.
Restauracja Augustus proponuje udko kacze sous-vide z sosem żurawinowym.

 

Wartości odżywcze w 100g

 100g % RWS
w porcji
Kalorie 214 16
Tłuszcz 16,0 35
Kwasy nasycone 4,5 35
Węglowodany 1,8 1
Cukry 1,0 2
Białko 14,0 43
Sód 1,40 36

*  Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej