Zupa rybna z grzankami, z sosem rouille i świeżo tartym parmezanem
Inspiracją dla Wagnerowskiej Zupy Rybnej była jedna z najsłynniejszych zup na świecie – prowansalska Bouillabaisse. Jest to odmiana zupy rybnej bardzo popularnej na wybrzeżach Morza Śródziemnego, najsłynniejsza pochodzi z okolic Marsylii, a pierwsze wzmianki o podobnej potrawie pochodzą z VII w. p.n.e. Początkowo była to prosta potrawa przyrządzana na rybnych targach, z ryb, które nie zostały sprzedane.
Nazwę Bouillabaisse otrzymała również planetoida odkryta w 1992 roku.
Wagnerowska Zupa Rybna jest wykwintną zupą gotowaną na naturalnym esencjonalnym wywarze rybnym z dodatkiem białego wytrawnego wina, z kawałkami łososia i sandacza oraz krewetkami, bogata w wiele składników odżywczych, znakomicie sycąca, przez co może stanowić samodzielny posiłek. Szef Kuchni podaje ją z grzankami, majonezem czosnkowym (z sosem rouille) i świeżo tartym parmezanem.
Dopracowana receptura, najwyższej jakości składniki, sposób podania i niepowtarzalny smak Wagnerowskiej Zupy Rybnej sprawiają, iż bez wątpienia uświetni wieczorne spotkanie, kolację, czy przyjęcie najbardziej wymagających smakoszy.
Wartości odżywcze w 100g
100g | % RWS w porcji |
|
Kalorie | ||
Tłuszcz | ||
Kwasy nasycone | ||
Węglowodany | ||
Cukry | ||
Białko | ||
Sód |
